Какво е протеин, въпроси и факти в онлайн магазин за Протеини Bulk Powders на ниски цени и на едро

English
ВелосипедиНови продуктиПромоцииМоят акаунтМоята кошницаКонтакти
  МагазинВелосипеди.com » Онлайн магазин » Протеини Bulk Powders »

Какво е протеин, въпроси и факти

Какво е протеин, въпроси и факти
средна оценка4.33от общо6гласа

Онлайн магазина временно не работи - сайта се продава. Моля, не звънете, не можете да си купите нищо освен няколко вида резервни части за шейни.

Описание на продукта "Какво е протеин, въпроси и факти":

Въпроси и факти за протеина: Наръчник за начинаещите, приемащи протеин

Какво е протеин, какво представлява протеинът?

Протеинът е голяма молекула, съдържаща амино киселини, от които тялото ни се нуждае ежедневно, за да функционира. Без протеини структурата на тялото, функциите му, клетките, тъканите и органите - не могат да оцелеят.

Какво са амино киселините?

Амино киселините са строителните блокове на протеина. В една молекула протеин има общо 20 амино киселини, включително: аланин, аргинин, аспарагин, аспарагинова киселина, цистеин, глутаминова киселина, глутамин, глицин - хистидин, изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, пролин, серин, треонин, триптофан, тирозин и валин.

Защо трябва да приемате протеин?

Протеинът играе важна роля в почти всеки биологичен процес в човешкото тяло. Най-важно обаче е участието му при изграждането, укрепването и възстановяването на мускулните влакна и тъкани, които често се увреждат при тренировка.

Протеинът се използва от тялото, когато мускулните клетки се отглеждат и възстановяват, и е неизменна част от мускулната поддръжка. Приемът на протеин, дали при хранене или набавен от протеинов шейк, може да ви помогне да се възстановите по-ефикасно от тренировка и е ударно начало на процеса за синтез на протеин в тялото.

Мускулите нарастват като оделят микро-сълзи, които се появяват на клетъчно ниво, по време на тренировка. Появата им и повишения приток на кръв в зоната насърчават доставката на мускулните хранителни вещества, като по-този начин спомагат за синтеза на протеин.

Но не всичко опира до мускулите - протеинът е чудесен начин да осигурите на тялото си здравословна храна. Той е с ниско съдържание на мазнини, въглехидрати, глюкоза и холестерол, помага да се чувствате сити за дълго и намалява апетита към сладки храни. Ето за това е много популярен и сред хора, които се опитват да отслабнат, да свалят килограми.

Кой е най-популярният протеин?

Има няколко различни вида протеин, но най-известният е Суроватъчният протеин. Това е хранителен продукт, натурално съдръжащ се в млякото. Около 20% от съдържанието на млечния протеин е суроватъчно (а остатъкът е казеин). Суроватъчният белтък (суроватка) е популярен поради няколко причини:

- Амино киселинен профил: Суроватъчният протеин има отличен амино киселинен профил, с особено високо съдържание на най-важните амино киселини. Три от амино киселините, които ги изграждат, са Аминокиселини с разклонени вериги. Така Суроватъчният протеин се явява незаменим източник на Аминокиселини с разклонени вериги, в частност на левцин. Във връзка с това, има нарастващо количество литература, което е достъпно и доказва, че левцина е изключително важен за стимулиране синтеза на протеини.

- Смилаемост: Докато повечето източници на протеин отнемат дълго време, за да се храносмелят, Суроватъчният белтък е бързо смилаем и усвоим от мускулите. Той осигурява на муслулите амино киселини до около 30 минути след консумация. Може да се сравни с млякото, което се сърсирва в стомаха и отнема до 4 часа за пълно храносмилане. Ако сте извършили интензивна тренировка, Суроватъчият белтък е идеален за възстановяване.

- Биологична стойност: Макар това да не е термин, който се среща често вече, все пак можете да попаднете на него понякога. Буквалното значение на Биолобичната стойност е, че измерва количеството използван протеин от протеинов източник. Например, ако приемете 10 гр. протеин - колко от тези 10 грама стигат до мускулите. Суроватъчният протеин има по-висока Биологична стойност от яйцето, млякото, пилето и месото.

За какво се пие суроватъчен протеин?

Суроватъчен протеин се пие за бързо възстановяване след тренировка или тежък физически труд. Този тип протеин се усвоява много бързо и ви дава голямо количество аминокиселини в кръвта за кратък интервал от време. Суроватъчният протеин се пие веднага след тренировка и-или сутрин след ставане от сън.

Какви са различните видове Суроватъчен протеин и какво съдържа протеина?

Двата основни вида Суроватъчен протеин са Суроватъчен протеин Концентрат (СПК на български или WPC на английски) и Суроватъчен протеин Изолат (СПИ на български или WPI на английски). Обичайно, WPC има съдържание на протеин от 30 до 80%. Качественият WPC трябва да бъде с 75-80% съдържание на протеин (75-80гр. протеин на 100 грама). Суроватъчният протеин изолат (WPI) е с около 90% съдържание на протеин, като има и някои невероятно качествени WPI продукти със съдържание на белтъчини до 97%.

Поради виското съдържание на протеин в WPC, той ще има по-ниско съдържание на въглехидрати и мазнини (обичайно <2гр. на 100гр.; Суроватъчният протеин Изолат също така ще бъде и по-малко наситен на холестерол от Суроватъчния протеин Концентрат (около 0.01гр спрямо 0.2гр/100гр).

Ако искате да получите най-висококачествения Суроватъчен протеин, WPI е за предпочитане. В случай, че искате да получите ползите от Суроватъчния протеин по възможно най-рентабилен начин - тогава вашият избор ще бъде насочен към СПК.

Какво е Казеин (casein) и по какво се различава от суроватъчния протеин?

Като суроватката, казеинът се получава от млекарницата; кравето мляко съдържа 80% казеин и 20% суроватка. За разлика от суроватката обаче, казеинът е много бавно разградим протеин, предоставящ дълго и продължително доставяне на амино киселини на мускулите, в продължение на до 7-8 часа. Поради това, Казеин протеинът е идеален за приемане преди сън, а също се препоръчва и за тези, които нямат възможност да си набавят протеин в продължение на дълъг период от време.

За какво се пие Казеин-протеин?

Казеин (или нощен протеин) се пие най-вече вечер преди лягане за сън или заедно с някакво хранене през деня (за да повишите количеството приети белтъчини с храненето). Този тип протеин (casein) се усвоява много бавно и ви дава бавно аминокиселини в кръвта - за дълъг период от време.

Кога трябва да приемате протеин?

Няма точно определено време, в което е казано, че трябва да приемате протеин. След тренировка обаче се смята за най-подходящо да си набавите необходимия на мускулите протеин, тъй като това е времето, в което мускулите ви се нуждаят от възстановяване. Казеин протеинът, поради своето по-бавно храносмилане, е чудесен източник на протеин преди сън или ако имате нужда от продължително отделяне на протеин през целия ден. От гледна точка на здравето и загубата на килограми, приемането на протеин сутрин може да ви помогне да превъзмогнете желанието за прием на храна, създавайки усещане за ситост, подмомагайки желанието ви да отслабнете.

Какво количество трябва да приемате на ден?

За физически активните хора, протеинът има още едно значение, тъй като помага на мускулите да не само да се възстановят, а и да нараснат. Препоръчителната дневна доза за активните лица е 1.5-2гр. на кг. от тялото. Това количество ще варира в зависимост от индивидуалния интензитет и количество на тренировките, съответно може да нарасне или да намалее. За точните изисквания, поговорете с квалифициран диетолог или треньор, който ще може да ви посъветва относно хранителните ви нужди.

Каква марка протеини да си купя?

Повечето протеини продаващи се в България са Китайски и некачествени, а дори не са евтини. Каква марка протеин да си купите трябва да решите вие, клиента! Мнение на бодибилдър, изпатил си от китайски протеин можете да прочетете тук.

Ние в онлайн магазин МагазинВелосипеди.com сме избрали да продаваме само качествени маркови продукти, само на утвърдени и известни марки. За момента работим само с английската фирма Bulk Powders която сме избрали главно заради цените - заради факта, че имат най-доброто съотношение цена-качество при протеините и другите видове хранителни добавки.

Важно е да се знае, че протеините на Bulk Powders се произвеждат само в Европейския Съюз на две места: в Англия и в Кьолн, Германия. Затова и за продуктите на фирма Bulk Powders можете да бъдете сигурни, че съдържанието е точно това, което е изписано на етикета.


Какво е протеин, въпроси и факти на едро: За покупка на едро, свържете се с МагазинВелосипеди.com от тук.

Линк към продукта:

цена 0.00 BGN

Потребителски мнения за Какво е протеин, въпроси и факти

Производител на Протеини Bulk Powders: Bulk Powders

Категория: Протеини Bulk Powders

Продукта е добавен в онлайн магазин магазинвелосипеди.com на вторник 11 октомври, 2016.
Мнения и Ревюта за Какво е протеин, въпроси и факти
Още няма нито едно мнение за този продукт. Напиши мнение сега!
Вашия IP адрес: 3.87.33.97 ще бъде записан ако направите поръчка.

Copyright © МагазинВелосипеди.com 2009-2015-2016-2017. Всички права запазени!

Current Parse Time: 0.099 s with 321 queries